otthoni kert

Kertépítés öntözőrendszer telepítéssel

Az esetek jelentős részében szerencsére a megrendelők megértik, hogy a kertépítés akkor jár igazán hatékony eredménnyel, ha öntözőrendszer is kiépítésre kerül hozzá. Nem minden esetben jó ötlet az öntözőrendszer, például azokban a kertekben, ahol műfű található, nem indokolt a telepítés validitása. Viszont a legtöbbször nagyon is hasznos.

Miért kellene öntözőrendszerre is költeni?

Természetesen vannak olyanok, akik már-már felháborodva felhorkannak, hogy a kereskedő csak le akarja húzni őket, ezért kell a kertépítés mellett az öntözőrendszert is kiépíttetni. Holott nem feltétlenül arról van szó, hogy a szakember a saját zsebét szeretné megtömni, hanem egész egyszerűen csak jót akar. Ugyanis a kertbe ültetett szebbnél-szebb, azonban nagy valószínűséggel eltérő vízigényű növények pompázása érdekében a legjobb megoldás az öntözőrendszer alkalmazása. Az emberek többsége ugyanis nem egyenletesen locsol és gyakran előfordul, hogy azok a területek kapnak több vizet, amelyek esetében ez nem lenne indokolt, ahova pedig sok víz kellene, oda gyakran nem jut elegendő mennyiség.

Nagyon nehéz kiszámítani, sőt lehetetlen úgy öntözni egy slag vagy locsoló kanna segítségével, hogy mindenhova elegendő vízmennyiség jusson. Márpedig kár volna, ha a kertépítésre szánt összeg feleslegesen kifizetett pénz lenne. Öntözőrendszer nélkül nagyon nehéz garantálni, hogy a növények akár hetek, de akár csak napok múltán is teljes pompájukban díszelegjenek. Márpedig a legtöbb ember szinte azt várja, hogy a kertéptő garantálja neki, hogy a kert esőben és szárazságban is egyaránt zölden pompázzon. Könnyen belátható, hogy a megfelelő öntözéstechnika megléte nélkül ez igencsak túlzó elvárás.

Amikor a szakember azt tanácsolja, hogy a kertépítés mellett az öntöző rendszert is építtessük ki, akkor nem rosszat akar, hanem épp ellenkezőleg, szeretné, hogy munkája gyümölcse hosszú időn keresztül látható és élvezhető legyen.

Az igazán jó szakember minőségi eszközöket és anyagokat használ munkájához és nem a helyi barkácsáruház legolcsóbb termékeit vásárolja meg. A www.ontozouzlet.hu webáruház kínálatában minden minőségi eszköz megtalálható ahhoz, hogy az automata öntözőrendszer optimális telepítése megvalósuljon, ha már megépül a kert és az öntözőrendszert is kiépíti a szakember, akkor ne a minőségen spóroljon.